Category
Alle Projekter, Boligbebyggelser, Pleje- + Ungdomsboliger, Slet, Transformering + Erhverv

BETTY NANSENS ALLE   Multihusene

 

Transformation af 2 ejendommene Betty 1+2

De eksisterende bygninger er et udtryk for datidens arkitekturopfattelse – ganske velfungerende boligplaner men med et ensformigt og noget kedeligt ydre afsæt.

Tanken har været – bibeholde det bedste af det eksisterende og tilsætte nyt på en naturlig og ligefrem måde.
Ejendommene rummer forsat boliger for bevægelseshæmmede men nu også ungdomsboliger og boliger for ældre. I alt 75 og 76 moderne boliger på Frederiksberg fordelt på henholdsvis betty 1 og 2

Fremtidens samlingspunkt er den nye stueetage i Betty 1.
For at synliggøre og aktivere denne, er der fjernet en halv etage på 1 sal for at skabe et dobbelt højt rum i stueetagen med udadvendte aktiviteter, i hele bygningens længde.
Vest facaden i stuetagen åbnes op mod forpladsen / haven, og overgangen mellem inde og ude opløses.

Der er tillagt karnapper og nye tagboliger med udgang til en ny fælles taghave. Taghaven ses som beboernes eget private grønne rum hvor sociale møder kan opstå.

 

På Betty 1 er de markante altangange er fjernet, med undtagelse af 1.salens, hvor denne nu er omdannet til terrasser for nyindrettede ungdomsboliger. Generelt bygningen åbnet op så østvendte rum er blevet markant lysere.

Ved Betty 2 er de eksisterende altaner fjernet, og integreret med et nyt boligareal, med vinduer der i facaden er strammet op med alufrembringer og træskodder.

 

I samarbejde med FFB, KAB, Rambøll og Kornerup

 

Tryk her for at læse interview omkring transformationen af Betty 1+2

 

Tryk her for at downloade interview omkring transformation af Betty 1+2