Category
Alle Projekter, Boligbebyggelser

HILLERØD   forslag til boliger

 

For at skabe en bebyggelse som er en integreret del af lokalmiljøet med fritstående huse og grønne områder, er der foreslået en struktur med 74 boliger i fire gårdgrupper. Hver gård består af tre huse som samles omkring et centralt fælles torv.

Områdets frodige natur flyder ind mellem de fire gårde og gøre turen fra gård til gård til en rig og varierende oplevelse. Stien som forbinder de enkelte gård forbinder videre til det omkringliggende område – villakvarteret, Dyreskuepladsen, Klaverfabrikken og Biblioteket.

Husene er i 3-4 etager. Det foldende tag samler de 4 til 8 boliger og deres beboere i et lille fællesskab, hvor der lægges op til et særlige nært naboskab indenfor hver hus og gård. Tagets form integrer bebyggelsen i den lokale kontekst med villaerne og den historiske og nyere bebyggelse i midtbyen. Tagets form giver også en særlige identitet og rumlighed til hver bolig med loft til kip på det øverste plan.

Alle boliger har en for- og baghave. De gennemgående boligplaner sikrer at boligen orienterer sig mod begge uderum. Hver bolig har dermed sol i deres private udeområde flere gang om dagen.

For styrke oplevelsen af hver gård, forslår vi at facaderne mod gården udføres med en særlige bearbejdning f.eks. i strækmetal med begrønning. Den grønne facade sammen med det begrønnet hegn danner baggrunden for beboernes egen tilpasning og indretning af deres have. Krukker, beplantning, møbler og cykler vil skabe en positive variation og stemning i bebyggelsen.

 

I samarbejde med jaja architects, ScandiByg og cowi