Category
Alle Projekter, Boligbebyggelser

EMBLASGADE   Almenbolig+

 

Bebyggelsen består 113 almenbolig+ boliger, udført som rækkehuse i 2 og 3 etager.

Boliger i 3 etager opføres med 1-plans handicapvenlige boliger på terræn og med overliggende 2 etages rækkehus med altan og placeres omkring to bilfrie boligstræder.

Ankomst i bil til bebyggelsen sker fra Rovsinggade, mens adgang for bløde trafikanter også kan foregå via Ragnhildgade.

Ved at samle parkering frigøres stræderne mellem boligstængerne til bilfrie grønne stræder og fungerer samtidig som bebyggelses primære fællesarealer, hvor børn trygt kan lege og hvor mødet med naboerne finder sted.

Ankomsten til selve boligen er orienteret mod stræderne og alle boliger i stue-etagen har egen for- og baghave, mens boliger på 1 sal alle har ankomstbalkon og altan.

 

Gavlene mod Ragnhildgade og parkeringsgaden bindes sammen af en havemur mod de bagvedliggende private haver og skærmer for støj og indblik. Byggeriet opføres i rumstore volumenelementer – opført på fabrik og tilkørt byggepladsen.

Dette sikrer en optimal byggetid og økonomi og har endvidere markante miljøgevinster, som minimalt materialespild og optimalt arbejdsmiljø.

Udvendige facadematerialer er fibercement plader i en mørkegrå tone, galvaniserede ankomsttrapper og sortmalede altaner. Skydbare skodder i sortfarvet aluplader sikrer mod overophedning, støj og indblik og giver et dynamisk udtryk på facaden.

 

I samarbejde med Domea, KAB, Schul Landskab, Bascon og Scandibyg i 2011-12