Category
Alle Projekter, Boligbebyggelser

GRØNTTORVET   forslag til rækkehuse

 

Tagets form giver en særlige identitet og rumlighed til hver bolig med loft til kip eller dobbelthøjtrum på det øverste plan.

Det foldende tag samler de 5 til 13 boliger og deres beboere i et lille fællesskab, hvor der lægges op til et særlige nært naboskab indenfor hver række.

Kantzonen integreres med facaden. Tilbagetrækninger i volumenet skaber et skærmet indgangsområde til hver bolig.

Den træbeklædte facade i stueetagen fremhæver yderligere indgangene og skaber sammenhæng med det faste hegn.

På den måde fremstår afskærmningen af den private kantzone som en integreret del af det arkitektoniske udtryk. Hegnet danner baggrunden for beboernes egen tilpasning og indretning af deres have. Krukker, beplantning, møbler og cykler vil skabe en positive variation og stemning i bebyggelsen.

Alle rækkehuse har en for- og baghave. De gennemgående boligplaner sikrer at boligen orienterer sig mod begge uderum. Hver bolig har dermed sol i deres private udeområde flere gange om dagen.

Hegnet i forhaven holdes lavt for at sikre tilfældige møder mellem naboerne og et gadebilledet med liv og aktivitet i øjenhøjde. Det private depot i terræn (tilvalg) til hver bolig foreslås derfor i baghaven hvor det skaber yderligere afskærmning og mere privathed, sådan at uderummet kan blive en del af boligen.

 

I samarbejde med jaja architects, ScandiByg og cowi