Category
Alle Projekter, Institutioner, Kultur + Idræt

Spejderhus – Brønshøj

 

”Det er en spejderhytte: En kæmpestor bivuak i cortenstål, det er en skulpturel kasse, det er et hus, en trappe, et kvadrat og en grøn gård i dialog med både det fredede Brønshøj Vandtårn, de gamle kastanjetræer og en ny cirkelhave.” Citat Holger Dahl

 

En urban spejderhytte og en landskabelig læringscirkel skaber ramme for mange forskellige aktiviteter, i et udemiljø med stærkt naturpræg, lige midt i storbyen.

Skoler og andre foreninger inviteres indenfor sammen med spejderne B21st Barking.

 

Spejderhuset er beliggende i et mindre parkområde ved siden af Bellahøj Vandtårn og består af en høj del med fællessal, køkken, kontor og lagerrum.

På første sal over salens lave sektion er en lang gang med små ovenlysbelyste rum til de enkelte spejdergrupper.

Udenfor den lange og høje del af salen er en overdækket loggia, en siddetrappe – der også agerer forbindelse til overetagen – et raftelager og en stor åben plads, holdt på plads af loggiaens længer, der rager ud i haven og favner det åbne område, mod den nyligt opførte læringscirkel tegnet af Vega Landskab.

 

Spejderhuset er opført i træ og beklædt med corten.

Det grønne tag er med sine mange ovenlys dagslysoptimeret til at skabe et smukt varieret og naturligt dagslys. De velorganiserede solceller på taget fuldender de bæredygtige tiltag.

 

Tryk her for at læse Berlingskes anmeldelse

 

I samarbejde med Bellahøj 21st Barking, Københavns Kommune, A.P. Møller Fonden, Lokale og Anlægsfonden, Øllgaard Rådgivende Ingeniører, Vega Landskab